Sortowanie
Źródło opisu
Książki
(1)
Forma i typ
E-booki
(1)
Proza
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Bełchatów
(1)
Autor
Barnes Julian (1946- )
(1)
Berger Joe
(1)
Hix Mark
(1)
Lewandowska-Rodak Dominika
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura angielska
(1)
Temat
Książka kucharska
(1)
Kucharstwo
(1)
Kultura stołu
(1)
Gatunek
Esej
(1)
Publicystyka
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
1 wynik Filtruj
E-book
W koszyku
Ambicja pedanta jest prosta. Chce gotować smaczne, pożywne potrawy, nie chce zatruć przyjaciół i zamierza wzbogacać, powoli i z przyjemnością, swój kulinarny repertuar. Jest surowym krytykiem dla siebie i innych, wie, że nigdy nie będzie wymyślać własnych przepisów (choć może, w przypływie entuzjazmu, zmienić ulubione składniki), przeciwnie, woli śledzić receptury innych. To właśnie w analizowaniu ich przepisów przejawia się jego pedanteria. Jak drobna, dokładnie, powinna być kostka, w którą trzeba coś pokroić? Jaka jest różnica między krojeniem a siekaniem? Kiedy coś skropić, a kiedy oblać?
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Bełchatów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 118 (e-book) (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej